סיוע מהמדינה
סיוע מטעם המדינה מגיע לאזרחים רבים במגוון מצבים ונקודות ציון בחיים. הסיוע ניתן מתוך נקודת הנחה שבמידה ולא יינתן – אין שום אפשרות לקבל את הסיוע הזה ממקום אחר ובכך בעצם עלול אדם זה או אחר למצוא את עצמו ללא כל סיוע – כלכלי, כספי, סיוע בצורת הטבה לקחת חלק באחד ממרכזי היום הפזורים בכל רחבי הארץ, סיוע לקבלת עזרה בבית או טיפול צמוד במקרה של מצב רפואי בעייתי. ישנן אפשרויות רבות לסיוע וכל אדם צריך לבחון את המצב שלו ולבקש את הסיוע שיתאים לו ומגיע לו.
לא פשוט במדינת ישראל לקבל סיוע מהמדינה ובטח שלא סיוע מהמדינה לקשישים, גם במידה ועל פי החוק היבש ישנה עמידה בקריטריונים והסיוע מתבקש ומגיע לאדם זה או אחר. יש צורך בהצגת מסמכים רפואיים או אישיים ולהוכיח את קיומו של המצב המזכה בסיוע מסוים. יחד עם זאת, אין זו סיבה לוותר על בקשת הסיוע וחשוב מאד לבקש אותו, להתעקש על קבלתו ובמידת הצורך לשכור את השירותים של עורך דין על מנת שיהיה קל יותר להתנהל מול מוסדות המדינה.
סיוע מהמדינה לקשישים: מה ניתן ומה לא ניתן לקבל?
סיוע מהמדינה לקשישים יכול לבוא לידי ביטוי בקבלת מטפל צמוד לאדם מבוגר המוגדר כסיעודי ואינו יכול להתנהל בכוחות עצמו, הסיוע יכול להיות הקלה בתשלומי מיסים שונים או ארנונה וסיוע מהמדינה לקשישים יכול לבוא לידי ביטוי בקבלת זכויות סוציאליות שונות – קבלת אחוזי נכות, זכאות לחנייה פרטית הצמודה לבית המגורים ועוד. חשוב מאד לדעת בדיוק איזה סוג של סיוע מגיע בכל מצב וגם אם הדרך קשה ומלאת קשיים – לא לוותר על קבלת מה שמגיע.
כאשר לא בטוחים האם מגיע סיוע המדינה במצבים מסוימים כדאי לבדוק ולברר זאת לעומק כדי להיות בטוחים. אפשר להיעזר בעורכי דין המתמחים בתחום זה, בקבוצות וירטואליות שניתן לשאול בהן שאלות בנושאים אלה או לשאול חבר, מכר או בן משפחה שעבר תהליך דומה ויכול לסייע מהניסיון שלו.
השאירו תגובה
Want to join the discussion?Feel free to contribute!