מחלות עור אצל קשישים

פנסיה באמצעות השקעת נדל"ן

תהליך ההזדקנות הטבעי אשר פוגע, בין היתר, גם בתכונות ומאפייני העור, חושף את אוכלוסיית הקשישים למחלות עור באופן שכיח יותר בהשוואה לקבוצות אחרות באוכלוסייה הכללית. הסיבות לכך יכולות להיות רבות ולכלול גורמים כמו תזונה, סגנון חיים, מצב בריאותי כללי, גנטיקה ועוד.

בקבוצת מחלות העור, האופייניות לקשישים, אפשר למצוא, בין היתר, מחלות נפוצות כמו עור יבש ומגרד, מחלות זיהומיות כמו פטרת בעור ובציפורניים, מחלות עור מדבקות כדוגמת סקביאס ועד מחלות עור ממאירות או שפירות כמו סרטן העור. ננסה במאמר זה לסקור את קבוצת המחלות השונות, אולם כיוון שנדרשת התמודדות יומיומית עם מחלות אלו, ככלל, כדאי להתייעץ ולבקש הכוונה וליווי ממומחי אטופיק, אשר יוכלו לתרום לראיה הוליסטית של הבעיה.

מחלות עור נפוצות אצל קשישים

  • עור יבש ומגרד – תופעה זו נדמית כשולית וזניחה אולם היא עלולה להפחית מאיכות החיים ולגרום לסבל רב. ליובש, הנגרם מירידה בבלוטות השומן השומרות על רכות העור, עלול להתווסף גם גרד, אשר במקרים מסוימים גם עלול להעיד על מחלות נלוות אחרות כמו סוכרת. השימוש בקרם לחות טיפולי עשוי לסייע לפתרון הבעיה או להקלה על הסימפטומים.
  • פצעי לחץ – כיבים אלה בעור עלולים להיגרם עקב שכיבה או ישיבה ממושכים. הטיפול בפצעי לחץ הינו מורכב ולכן יש לנסות למנוע אותם ככל האפשר, באמצעות שינויי תנוחה תכופים.
  • פסוריאזיס – מחלת עור זו הינה מחלה אוטואימונית כרונית ומתבטאת בנגעים שונים על העור במקומות כמו הקרקפת, מפרקים, מפשעה ועוד. למרות שהיא עלולה להופיע בכל גיל, כרבע מחולי הפסוריאזיס יהיו בני גיל הזהב.

מחלות עור זיהומיות ומדבקות

  • פטרת בעור – מחלה זו עלולה לנבוע מזיהום חיידקי או ויראלי ולהופיע במקומות של קפלים, בנוסף לציפורניים, אשר הינם מקום שכיח יותר. כאשר מתגלים מוקדים פטרייתיים, יש לשמור על היגיינה אישית באופן מוקפד יותר, דבר אשר יכול לסייע לפתרון הבעיה.
  • סקביאס – הינה מחלת עור מדבקת, אשר גורמת לגרד ופריחה קשה. היא שכיחה במקומות בהם נמצאים אנשים רבים וחושפת את הקשישים הנמצאים במצב גופני ירוד להדבקה, כמו למשל בבתי אבות.
  • הרפס – מחלה מדבקת נוספת, אשר עלולה להופיע בשפתיים, אברי מין ועיניים. הטיפול במחלה ייעשה כדי למנוע סיבוכים פוטנציאליים במערכות רבות יותר בגוף.

מחלות עור ממאירות ושפירות

סרטן העור – נגרם באופן השכיח ביותר מחשיפה לשמש במשך השנים. שכיחות סרטן זה עולה עם הגיל, וכך שהוא נפוץ מעל גיל 65. יש להיות במעקב צמוד אם קיימים נגעים שונים על הגוף, כמו שומות, נקודות חן, לווידוא ומעקב אחר שינוי צבע, צורה ומרקם. במידה ורופא העור יגלה כי מדובר על סרטן עור, הוא יידרש לאבחן האם סוג זה הינו ממאיר או שפיר, כדי לקבוע את המשך הטיפול ומידת האגרסיביות הנדרשת בטיפול בו.

0 תגובות

השאירו תגובה

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *