חיטוי נגד קורונה בדיור מוגן

בחודשים האחרונים העולם כולו עצר בחריקת בלמים בעקבות מגפת הקורונה. המגפה, או בשמה המדעי Covid-19, מכה גלים ברחבי מדינות העולם וגובה קורבנות רבים. ספק אם קיים אדם אחד אשר יכול להעיד כי לא הושפע בצורה כזו או אחרת מהקורונה ומהשלכותיה הבריאותיות והכלכליות כאחד. הנתונים מראים כי לאנשים בגילאי 65 ומעלה אשר נדבקים בקורונה יש סיכויי החלמה נמוכים יותר ולכן הם נמנים בין קבוצות הסיכון אשר נחשבות פגיעות במיוחד במצב הנוכחי. יחד עם זאת, למרות החששות הטבעיים, חשוב להגיד כי ישנן פעולות חשובות שניתן לבצע על מנת להגן על האוכלוסייה הקשישה מפני המגפה.

אחת מפעולות המניעה שניתן לבצע, בהתגייסות לשמור על ביטחונה של האוכלוסייה המבוגרת, הוא חיטוי נגד קורונה בבתי אבות ובדיור מוגן. מחקרים מראים כי נגיף הקורונה יכול להישאר על משטחים שעות רבות ובמקרים מסוימים אף מספר ימים: על קרטון, למשל, הנגיף יכול להישאר עד יום אחד בעוד שעל משטחי מתכת ופלסטיק הוא יכול להישאר עד שלושה ימים. מעבר לכך, ישנם משטחים אחרים כגון עץ וסוגי בדים שעליהם הנגיף יכול להישאר אף עד ארבעה ימים. חיטוי נגד קורונה יכול לצמצם משמעותית הדבקה לא ישירה אשר עלולה לעבור דרך משטחים שונים בבתי האבות.

חיטוי נגד קורונה בבתי אבות

מומלץ כי החיטוי נגד קורונה בבתי האבות יתבצע על ידי חברות מקצועיות בעלות רישיונות ואישורים בתחום, העומדות בתקנים מחמירים ועובדות עם חומרי חיטוי בטוחים ולא רעילים.

על החיטוי להתבצע בשלושה מימדים:
1. חיטוי מערכות מיזוג האוויר
על מנת למנוע פיזור של הנגיף באמצעות מערכות המיזוג במבנה.
2. חיטוי כלל המשטחים במקום –
החל מידיות הדלתות ועד לפינות הנסתרות ביותר.
3. חיטוי של כל חלל המבנה
בכדי שהנגיף לא יישאר באוויר.

בעת החיטוי על כלל הדיירים והעובדים להישאר מחוץ למבנה, אך הם יוכלו לשוב אליו זמן קצר לאחר תום החיטוי.

יש להדגיש כי חיטוי נגד קורונה בבית האבות אינו מהווה ערובה לכך שהמקום יישאר עמיד בפני הנגיף באופן קבוע. למרבה הצער, אדם שהוא נשא של הווירוס יכול ליצור הדבקה מחודשת במקומות בהם הוא שהה. לכן, יש להמשיך להקפיד על כללי ניקיון והיגיינה בסיסיים לפי המלצות משרד הבריאות כגון: עטיית מסכה, שטיפת ידיים באופן תכוף וריחוק חברתי על מנת לצמצם ככל הניתן את הסיכון להתפשטות הנגיף בבתי האבות ובדיור המוגן. כפי שאומרת הקלישאה הישנה אך הרלוונטית מתמיד: עדיף להיות זהירים מדי מאשר לא זהירים מספיק.

0 תגובות

השאירו תגובה

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *