מהי אי ספיקת לב ואיך מתמודדים עם המחלה?
מיליוני איש בעולם סובלים מבעיה של אי ספיקת לב ונאלצים להתמודד עמה יום ביומו, כיוון שמדובר במחלה כרונית. התופעה מתייחסת למצב שבו הלב איננו מסוגל לספק את הדרישות המטבוליות של האיברים השונים בגוף. שריר הלב לא מזרים דם כמו שצריך לאיברים ובעקבות כך הלב חלש או נוקשה מלשאוב בצורה יעילה. בתחילה הלב ינסה לפצות על הפעולה, אך עם הזמן הוא ייחלש
לרוע המזל, לא ניתן לרפא אי ספיקת לב והדבר היחיד שנותר לעשות הוא להתמודד עם התסמינים כדי לחיות זמן רב יותר ולשפר את איכות החיים ולמנוע החרפה במצב.
הבשורות המעודדות הן שניתן לבצע פעולות שונות שיכולות לסייע בהתמודדות עם אי ספיקת לב. לפניכם מידע חשוב על אי ספיקת לב ודרכים להתמודדות:
מתי מתרחשת אי ספיקת לב ומה ניתן לעשות?
אי ספיקת לב יכולה להופיע במצבים שונים כמו בעקבות מחלקת עורקים או לחץ דם גבוה, השמנת יתר או מחלת הסוכרת. מי שסובל מהבעיה צריך להיות מודעה להופעת תסמינים מעוררי דאגה כמו קוצר נשימה, עייפות וחולשה, בצקות ברגליים, דופק מהיר, נפיחות בבתן, בחילה, קשיים בריכוז, כאבים בחזה ועוד וסימפטומים אלה מצריכים פנייה לרופא. קיימים סוגים שונים של אי ספיקת לב כמו אי ספיקת לב סיסטולית והאבחון הרפואי חשוב גם לצורך הטיפול. האבחון הרפואי כולל לרוב בדיקות מקיפות כגון בדיקת דם, אק"ג, אקו לב, מיפוי לב וכדומה.
עבור מי שסובל מאי ספיקת לב פעילות גופנית מתונה אך סדירה נחשבת לאופציה טובה להתמודדות ויכולה לסייע בשיפור איכות החיים. ראשית, חשוב להפסיק לעשן כי שאיפת ניקוטין מעלה את קצב הלב והלחץ דם והעישון יכול להוביל להצטברות או דביקות בכלי הדם המזינים את הלב. שנית, כדאי להפחית את צריכת האלכוהול וגם להגביל את כמות הקפאין. הרגלים תזונתיים משפיעים על ספיקת הלב ויש להקפיד על פירות וירקות, מוצרי חלב דלי שומן, אגוזים וקטניות והגבלת שומן רווי, שומן טרנס, כולסטרול ובעיקר נתרן ומזונות ומשקאות עתירי סוכר.
פעילות גופנית אף היא חשובה כל עוד היא מתונה וסדירה ויכולה לסייע בחיזוק השרירים ובהתמודדות של הגוף. ללחץ ומתח השפעה שלילית ולכן, כדאי לאמץ טכניקות הרפיה שיעזרו לכם להירגע טוב יותר כמו מדיטציה, יוגה, דמיון מודרך, טאי צ'י וכדומה. יש לדאוג גם למנוחה מספקת ובעיקר לשנת לילה טובה. במקרים רבים מטופלים באי ספיקת לב נוטלים תרופות שנועדו לחזק את פעולת השאיבה של הלב וחשוב מאוד להקפיד על נטילת התרופות על פי ההנחיות, במינון הנכון. יש גם תוספים שונים המבוססים לרוב על צמחי מרפא אשר יכולים במידה מסוימת לסייע ולתמוך אך יש להיוועץ עם הרופא בכל הנוגע לנטילתם במיוחד בשילובם עם תרופות מרשם ורקע רפואי של כל פציינט. במקרים מסוימים יהיה צורך בניתוחים כמו צנתור, השתלה או ניתוח מעקפים.
ניהול המחלה בסביבה בטוחה
בכל הנוגע לאי ספיקת לב יש להיות עם היד על הדופק, כי חשוב לבדוק שלא חלה החמרה במצב ובמקרים של החמרה יתכן צורך בפרוצדורות כירורגיות למיניהן. כאן נכנסת לתמונה תוכנית טיפול בהתאמה אישית בבית המטופל שמתכנן צוות רפואי מנוסה ידע בדיוק לספק עזרה של צוותים רפואיים, בדיקות הנדרשות והקפדה על אורח חיים בריא יותר למעקב אחר המצב כמו מעקב אחר לחץ דם וניהול נכון של המחלה. טיפולים בבית יכולים לסייע בהתקדמות הטיפול ולהפחית סיכון לזיהומים ומחלות, לחסוך זמן ואנרגיות בנסיעות, עמידה בתורים ולשפר את איכות החיים של המטופל על אחת כמה וכמה אם המטופל הוא לאחר ניתוח לב.
השאירו תגובה
Want to join the discussion?Feel free to contribute!